Først på hele kloden: Clickwalk har levert verdens første visuelle virkelighet, basert på virkelige byer, siden 1999.


Du tror det du ser. Oppfattelse er virkelighet. "Image" er alt.

Takeoff

NB: Clickwalk er ikke et aktivt prosjekt, og kommer kanskje ikke til å bli det igjen. Det er imidlertid historisk, se forsiden

Denne siden handler om Clickwalk Takeoff, planlagt i 2008, men ikke gjennomført.

(Bildet viser romfergen Atlantis, fra NASA)

Clickwalk Takeoff - hva det er

Clickwalk er i startfasen av en planlagt vekstperiode. Omfattende utvikling har vært gjort og fortsetter, både kommersielt og teknisk. Våre erfarne Internett-grundere tror på eksplosjonsartet vekst for Clickwalks type tjenester, mens skeptikerne er, vel, mer skeptiske. Men fakta er at to av verdens tre største Internett-selskaper både aktivt utvikler og har lansert tjenester som er svært like Clickwalk.

Clickwalk presenterte verdens aller første interaktive og "immersive" byvandring basert på ca 500 panoramaer fra Oslo i 1999. Siden har flere kopiert oss, og i det siste i stor skala. Det er imidlertid ikke noe av det som er vist frem så langt som håndterer de viktigste problemene på en god måte. Vi har jobbet med disse problemene i ti år nå, og har gode løsninger klare.

Vi gleder oss til å vise frem en helt ny generasjon av funksjonalitet i Clickwalk Takeoff, og til at mange med oss får glede av dette.

Clickwalk Takeoff - hvorfor

Da vi i samarbeide med Dagbladet åpnet første versjon av Clickwalk på Internett i 1999 fantes det ikke noe lignende noe sted. Mange lurte på hva Clickwalk skulle være godt for, og vi visste ikke så mye selv heller, men vi prøvet ut ideer vi hadde tro på i 1999 og 2000. Vi erfarte at tiden ikke var moden: Tilgjengelig basisteknologi var tung og treg og ustabil, og nettet var for ungt med for få brukere. Vi bestemte oss for å fortsette utvikling, fortsette å vedlikeholde alle Clickwalks websider som de var, og avvente utviklingen.

Siden den gang har mye endret seg.

  • Vi har fortsatt å utvikle Clickwalk internt, men uten å lansere nyutviklingene før tiden er inne.
  • Teknologigrunnlaget i Internett og nettlesere har utviklet seg til et mye bedre nivå.
  • Nettbrukernes interesser, behov og forutsetninger for å utnytte Clickwalk har modnet.
  • De siste årene har flere aktører laget konkurrerende tjenester, og de fleste har kopiert Clickwalk i stor detalj, hvilket er smigrende, om kjenner Clickwalk eller ikke.

Tiden er derfor snart moden for annet kapittel i Clickwalks historie: Clickwalk Takeoff.

Clickwalk Takeoff - hva kan vi si?

Det finnes nå flere Clickwalk-kopier på nettet, men ingen av dem er spesielt innovative. Som man kunne forutsi er ny teknologi tatt i bruk, og det mest synlige er at panoramaene er gjort interaktive. Dette hadde vi tilgjengelig og testet ut allerede i 1999, takket være panorama-pioneren Prof. Helmut Dersch. Imidlertid valgte vi å vente med å bruke det, fordi både nettet og nettleserne den gang var for trege til at det fungerte bra nok. Som man imidlertid kan se på alle sidene våre har selve panoramaene vært en grunnleggende del av Clickwalk fra starten, men de blir lastet inn bit for bit etterhvert som brukeren klikker seg rundt. Panoramaene vil utvilsomt fortsette å være en grunnleggende del av Clickwalk.

I de elleve årene som har gått siden første lansering av Clickwalk har vi lært mye om mangt relatert til Clickwalks type tjenester. Det er ikke mange som har tilgang til det vi med megen møye og stort besvær har tilegnet oss av kunnskap, men mye vil bli åpenbart når den laaange nedtellingen til Clickwalk Takeoff når det magiske tallet null. Da er vi travelt opptatt med å utvikle neste versjon.

I mellomtiden, siden to av de tre største Internett-aktørene på verdensbasis også har implementert to av de mest detaljerte plagiatene av Clickwalk, vil vi være hemmelighetsfulle og mystiske og ikke annonsere en eneste av våre nyvinninger før lanseringen da alle kan få bruke dem.

Kontakt oss

Hvis du er en potensiell samarbeidspartner som trenger mer informasjon, send e-post til clickwalk@clickwalk.no, eller ring Kjell Øystein Arisland på 92825510.

Copyright 2008, Clickwalk AS, Oslo, Norge. "Clickwalk" er et registrert varemerke. Kontakt: clickwalk@clickwalk.no