Først på hele kloden: Clickwalk har levert verdens første visuelle virkelighet, basert på virkelige byer, siden 1999.


Du tror det du ser. Oppfattelse er virkelighet. "Image" er alt.

Markedsføring.

Denne siden handler om å bruke Clickwalk til markedsføring av butikker, kjøpesentre, museer, gallerier m.m.

Spørsmål 1 - "An open and shut case":

Hvorfor vil du ikke ha den lukkede kofferten?

Anta at du leter etter en butikk på nettet i nærheten av der du bor. Du finner et antall av dem, og alle har adresser, telefonnummer og kanskje noen reklamebilder for merkevarer på websitene. Men butikkene er omtrent så anonyme som den lukkede kofferten.

Hvis en av butikkene er åpen, ser du hva du får. Hvis du kan gå inn og se deg om i realistiske bilder ser du med en gang hva slags butikk dette er. Og det du ser er det langt mer sannsynlig at du vil huske enn tekster du leser.

Sp. 2: Hvordan åpner du kofferten din

Clickwalk leverer produkter som gjør butikker til åpne kofferter, et betydelig konkurransefortrinn. (F.eks. "Walk-right-in", se "Produkter".) Selv om butikken din ikke innholder $500.000 er prinsippet det samme: WYSIWYG - "what you see is what you get", og det foretrekker de aller fleste.

Folk som leter etter butikker på nettet ønsker å kjøpe noe. Clickwalk hjelper næringsdrivende å ta vare på disse kundene ved å vise frem deres største investering, dvs. butikken.

Sp. 3: Hva skal du med synlighet?

Det er vanlig å tro at synlighet på nettet handler om å havne høyest mulig på søkeresultater, men de fleste som besøker websites går ikke gjennom søkemotorer. Synlighet handler derfor mer om å sette igjen noe på kundens "nettminne" etter besøket. (Med "nettminne" mener vi den hukommelsesfunksjonen som er basert på visuelle inntrykk.)

Clickwalk er populært fordi det er et verktøy for å oppnå begge typer synlighet. Clickwalk bidrar også til bedret oppføring i søkeresultater, men det viktigste vi leverer er bokstavlig synlighet. Den høye kosteffektiviten man oppnår ved Clickwalk som markedsføringsverktøy kommer av at man utnytter det butikken har kostet i stedet for å finne på mer eller mindre smarte reklametriks.

Sp. 4: Tror du det før du ser det?

Det er fysisk bevist at store deler av hjernen jobber med syn, så det visuelle er viktig. Man tror det man ser. Bilder er bedre enn ord, animasjon er bedre enn bilder, og virkelighet er aller best.

Troverdighet tror vi også er viktig, og den realistiske visuelle virkeligheten Clickwalk leverer er ganske enkelt synlig troverdighet.

Sp. 5: Hva kan du se på nå?

I kolonnen til venstre vises Clickwalk-byene i Norge laget i den gamle Clickwalk-prototypen fra 1999. Vi var veldig tidlig ute, faktisk før alle andre, så dette er gammelt, selv om det stadig er populært. Den nye Clickwalk Takeoff vil ha nyere bildekvalitet og et helt annet brukergrensesnitt, som vi frem til åpningen kun viser i lukkede møter.

Sp. 6: Hvordan kontakter du Clickwalk?

Send e-post til clickwalk@clickwalk.no, eller ring Kjell Øystein Arisland på 92825510.

Sp. 7: Hvorfor tror vi stolthet selger?

Vi er stolte av Clickwalk og tror at vi bør være det for at Clickwalk skal fortsette å være et godt produkt.

Vi tror kunder merker forskjell på folk som er engasjerte og dem som er uinteressert, og at følelser styrer flere handlinger enn de fleste vil innrømme. Spesielt gjelder dette valg av noen av de dyreste varene, så som hus, bil og båt, men også f.eks. mobiltelefon, bøker, klær og dagligvarer. Følelser styrer, og stolthet selger er vår mening.

(Bildet er fra Vigelandsparken, Oslos stolthet. Clickwalk-bilde.)

Sp. 8: Hvordan viser man stolthet på Clickwalk?

På Clickwalk kan næringsdrivende vise frem sine største investeringer i stolthet så kundene føler det og legger merke til det som vises frem.

En website som kun fokuserer på produkter, blir lik alle andre som har de samme produktene. Produktene kommer og går, men det er i "butikken" og tiltroen til den at investeringene ligger.

Butikklokaler, produksjonslokaler, utstillinger, uteområder, innredning, maskiner og utstyr i kjøpesentere, hoteller, verksteder og mye annet kan være store investeringer, og likeså godt personale, innarbeidet lokal goodwill m.m. For å synliggjøre, utnytte og selge dette på nettet er Clickwalk et effektivt verktøy.

Sp. 9: Kan du bidra i Clickwalk Takeoff?

Som nevnt på denne siden er det nå flere store nettaktører som kopierer det vi i Clickwalk laget for ti år siden. Vi har utviklet helt nye metoder siden da, og forventer mye positiv omtale når vi åpner våre nye konsepter og løsninger i Clickwalk Takeoff.

Vi ser på det vi driver med som et helt nytt medium på nettet, og i Clickwalk Takeoff vil det bli fokus på de bedriftene som er tidligst ute med innovativ og engasjerende bruk av dette nye mediet. Derfor er vi ute etter kunder og partnere som har noe spesielt å vise frem og/eller som har interesse av å legge litt arbeid i å lage noe utenom det vanlige, som vekker oppsikt.

Interessen for dette mediet er sterkt økende (bl.a. i USA, Frankrike og Kina), så virkelig nyskapende presentasjoner tror vi også vil få internasjonal oppmerksomhet. Vi har noen skisser til slike presentasjoner og er på utkikk etter de rette samarbeidspartnerne.

(Bildet viser romfergen Atlantis, fra NASA)

Sp. 10: Hva mer vil du vite?

For å høre mer om dette, kontakt oss for en samtale, demonstrasjon og eventuelt et tilbud. Spørsmål, forslag etc er også velkomne. Send e-post til clickwalk@clickwalk.no, eller ring Kjell Øystein Arisland på 92825510.

Copyright 2008, Clickwalk AS, Oslo, Norge. "Clickwalk" er et registrert varemerke. Kontakt: clickwalk@clickwalk.no